Serc

Putte

De oppervlakte van Putte bedraagt ruim 1852 hectare. Ruim 1300 hectare hiervan is bedekt met naaldbossen, welke in de tweede helft van de vorige eeuw werden aangelegd. Direct grenzend aan de bebouwde kom ligt het 'Moretusbos'. Dit bos heeft zijn ontstaan en naam te danken aan jonker Moretus, die het midden van de 18e eeuw het bos als onderdeel van het landgoed 'Ravenhof' liet aanleggen. In het midden van dit mooie bos staat het theehuisje 'De Gloriƫtte'. Vanaf dit huisje heeft men een schitterend uitzicht op het kasteel Ravenhof, dat op Belgisch grondgebied staat, en in de andere richting op de bossen, de mooie dreven en tussen de bomen door op de uitgestrekte landerijen.

 

De kern Putte grenst aan de Belgische gemeenten Antwerpen, Stabroek, Kapellen en Kalmthout. Aan de oostzijde grenst de kern Putte aan 'grenspark De Zoom - Kalmthoutse Heide', met uitschieters tot ver in Putte. Hier vindt men tevens een modern opgezette camping met stacaravans en vakantiebungalows en allerlei bijbehorende activiteiten. Putte is een dynamisch dorp met een rijk winkelaanbod. De Putse kermis met de jaarmarkt en de sluitingskoers voor beroepswielrenners in oktober zijn erg in trek in deze regio en ver daarbuiten. Putte is een grensdorp dat zich thuis voelt in een Europa zonder grenzen.

Sinds de herindeling van 1 januari 1997 vormt Putte samen met de kernen Huijbergen , Ossendrecht, Woensdrecht en Hoogerheide de gemeente Woensdrecht